Mentos производи

види ги сите производи

Ментос на социјалните мрежи

  Историја -staying fresh

  2010

  2010

  Mentos Rainbow

  Ментос Раинбоу

  Година на пристигнување на неодоливите овошни вкусеви на Ментос Раинбоу

  2007

  2007

  2007

  Ментос Гуми за џвакање

  Ментос Гуми за џвакање

  2001

  2001

  2001

  Поврзување на компанијата Perfetti Ван Melle

  2001 година е посебна година за Ментос затоа што тогаш холандската компанија Van Melle ги здружила силите со италијанската компанија Perfetti што овозможи Mentos да бидат присутни во продавници низ целиот свет

  Mentos FAQ

  • Q

   каде може да купите ментос?

  • A

   Ментос производите се достапни во сите поголеми и помали објекти низ земјата.

  • Q

   колку ментос вкусеви има на македонскиот пазар?

  • A

   Моментално достапни вкусеви на македонскиот пазар се Mentos Mint , Rainbow, Fruit, Strawberry Mix ,Mentos Shakies.

  • Q

   колку ментос бонбони се во едно пакување?

  • A

   Секое Ментос пакување содржи 14 бонбони.

  • Q

   каде и кога настанал ментос?

  • A

   Mentos бонбоните  се создадени од браќата Мајкл и Пјер  Van Melle  во Холандија во 1932 година.

  Споделете со пријателите