Ментос Историја

Како започна приказната за најдобрите Ментос Бонбони ?Прочитајте повеќе за појавата и успехот на Вашите омилени бонбони

2010

2010

Mentos Rainbow

Ментос Раинбоу

Година на пристигнување на неодоливите овошни вкусеви на Ментос Раинбоу

2007

2007

2007

Ментос Гуми за џвакање

Ментос Гуми за џвакање

2001

2001

2001

Поврзување на компанијата Perfetti Ван Melle

2001 година е посебна година за Ментос затоа што тогаш холандската компанија Van Melle ги здружила силите со италијанската компанија Perfetti што овозможи Mentos да бидат присутни во продавници низ целиот свет

1976

1976

1976

Првата TV кампања

Првата реклама за Ментос бонбоните на малите екрани

1950

1950

1950

Нова Ментос Фабрика

Ротердам,Холандија

1940

1940

perfetti van melle was founded

Основање на компанијата PVM

Компанијата Perfetti е основана во градот Милано,Италија.

1932

1932

mentos 1932

Mentos  станува реалност

При патување со воз низ Полска браќата Michael Pierre Van Melle дошле до идеја да направат карамели со вкус на пеперминт и да ги наречат Ментос 

1900

1900

perfetti van melle

Основање на компанијата PVM

Компанијата Van Melle е основана во Холандија

...

"Ништо не е како Ментос , со различни освежителни бонбони до освежителен вкус во вашата уста!"

Споделете со пријателите